• 100276-RXctbx

Taialani faʻatagaina mariuana ae faʻavaivaia le ulaula: NPR

Rittipomng Bachkul fa'amanatuina le tagata fa'atau muamua o le aso ina ua uma ona fa'atauina fa'atulafonoina le cannabis i Highland Cafe i Bangkok, Taialani, Aso Tofi, Iuni 9, 2022.Sakchai Lalit/AP natia title bar
O le tagata faatau muamua o le aso, Rittipomng Bachkul, faʻamanatuina ina ua uma ona faʻatauina le cannabis faaletulafono i Highland Cafe i Bangkok, Thailand, Aso Tofi, Iuni 9, 2022.
BANGKOK - Ua faʻatagaina e Taialani le totoina ma le umiaina o mariuana talu mai le Aso Tofi, o se miti ua taunuʻu mo se tupulaga matutua o le ulaula tapaa o loʻo manatua le fiafia o le ituaiga o laau Thai lauiloa.
Fai mai le minisita o le soifua maloloina lautele o le atunuu ua faamoemoe e tufatufa atu le 1 miliona laau o le cannabis e amata i le Aso Faraile, ma faaopoopo atu ai i le manatu o Thailand ua liliu atu i vao leaga.
I le taeao o le Aso Tofi, na faʻamanatuina ai e nisi o faʻaupuga Thai e ala i le faʻatauina o le cannabis i se cafe na faʻatapulaʻaina muamua i le faʻatau atu o oloa na faia mai vaega o le laau e le faʻafiafiaina ai tagata. mai igoa eseese e pei o Cane, Bubblegum, Purple Afghani ma UFO.
“E mafai ona ou fai atu leotele, o aʻu o se tagata e faaaogāina mariuana.A faʻailogaina o se vailaʻau faʻasaina, ou te le manaʻomia ona lafi e pei ona masani ai, ”o le tala lea a Rittipong Bachkul, 24, o le tagata muamua na faʻatau i le aso.
I le taimi nei, e foliga mai e leai se taumafaiga e faʻatonutonu mea e mafai e tagata ona ola ma ulaula i le fale sei vagana ai le resitalaina ma faʻaalia mo faʻafitauli faafomaʻi.
Fai mai le malo o Thailand e na o le faalauiloaina o mariuana mo le faaaogaina faafomai ma lapataia i latou e naunau e ulaula i nofoaga faitele, o loo manatu pea o se faalavelave, e mafai ona faasalaina i le tolu masina i le falepuipui ma se sala tupe e 25,000 baht ($780).
Afai o le mea e maua mai (e pei o le suauʻu) e sili atu i le 0.2% tetrahydrocannabinol (THC, le vailaʻau e maua ai le maualuga o tagata), e le tusa ai ma le tulafono.
O le tulaga o Marijuana o loʻo tumau pea i luga o le tele o le tulafono ona, e ui ina le toe taʻua o se vailaʻau mataʻutia, e leʻi pasia e le au fai tulafono a Thai se tulafono e faʻatonutonu ai ana fefaʻatauaiga.
Ua avea Thailand ma atunuu muamua i Asia ua fa'atulafonoina le mariuana - ua ta'ua o le mariuana, po'o le ganja i le gagana fa'alotoifale-ae le'i mulimulita'i i le fa'ata'ita'iga a Iurukuei ma Kanata, e na'o le lua lava atunu'u o lo'o fa'atagaina le fa'aogaina o fa'afiafiaga.Le fa'atulafonoina o mariuana.
Ua totoina e tagata faigaluega le cannabis i se faatoaga i le itumalo o Chonburi, i sasae o Thailand, i le aso 5 o Iuni, 2022. Ua fa'atulafonoina le fa'ato'aga ma le umiaina o le cannabis i Taialani e o'o i le Aso Tofi, Iuni 9, 2022. Sakchai Lalit/AP natia title bar
Ua totoina e tagata faigaluega le cannabis i se faatoaga i le itumalo o Chonburi, i sasae o Thailand, ia Iuni 5, 2022. O le totoina ma le umiaina o le cannabis ua faʻatagaina i Thailand e oʻo mai i le Aso Tofi, Iuni 9, 2022.
E mana'o tele Taialani e fai se sao i le maketi fa'afoma'i mariuana. Ua uma ona fa'atupuina le atina'e fa'afoma'i fa'afoma'i ma lona tau vevela e lelei mo le fa'atupuina o le cannabis.
"E tatau ona tatou iloa le faʻaaogaina o le cannabis," o le tala lea a Anutin Charnvirakul, le minisita o le soifua maloloina lautele, o le atunuʻu sili ona malosi le cannabis, na fai mai talu ai nei. ”
Ae na ia faʻaopoopo mai, "O le a iai a matou faʻamatalaga faaopoopo a le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e tuʻuina atu e le Matagaluega o le Soifua Maloloina.Afai o se faʻalavelave, e mafai ona matou faʻaogaina lena tulafono (e taofi ai tagata mai le ulaula).
Fai mai a ia, e sili atu le naunau o le malo e "fausia se malamalama" nai lo le leoleoina o tagata asiasi ma faʻaaoga le tulafono e faʻasalaina ai i latou.
O ni isi o i latou o lo o vave maua ai suiga o tagata ua falepuipui ona o le soli o tulafono tuai.
"Mai la matou vaaiga, o se taunuuga lelei tele o le suiga faaletulafono o le tatalaina lea o le itiiti ifo ma le 4,000 tagata ua falepuipui mo solitulafono e faatatau i le cannabis," o le tala lea a Gloria Lai, Asia Regional Director for the International Drug Policy Coalition, i se faatalanoaga imeli.”
"O tagata o loʻo feagai ma moliaga faʻatatau i le cannabis o le a latou vaʻaia le lafoaia, ma o tupe ma le cannabis ua faoa mai ia i latou o loʻo molia i solitulafono tau cannabis o le a toe faʻafoʻi atu i latou e ona."O lana faʻalapotopotoga, o se fesoʻotaʻiga faʻavaomalo o faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga lautele, Fautuaga mo faiga faʻavae fualaau faasaina "faʻavae i luga o mataupu faavae o aia tatau a tagata soifua, soifua maloloina ma atinaʻe".
Ae ui i lea, o faʻamanuiaga tau tamaoaiga, o loʻo i totonu o le fatu o le cannabis reform, lea e faʻamoemoe e faʻateleina ai mea uma mai tupe maua a le atunuʻu i mea e ola ai tagata laiti.
O le tasi atugaluga e faapea o tulafono faatonutonu fuafuaina e aofia ai faiga lavelave o laisene ma tau taugata fa'aoga fa'apisinisi e mafai ona fa'aogaina le le tonu i kamupani tetele, lea e fa'avaivaia ai le au gaosi laiti.
“Ua matou vaʻai i le mea na tupu i le pisinisi a Thai.E na o tagata gaosi oloa tetele e mafai ona pulea le maketi, "o le tala lea a Taopiphop Limjittarkorn, o se fai tulafono ma le itu teteʻe "I luma" pati. o lea ua fa'atulaga e fa'atatau i le mataupu.
I se aoauli vevela o le Aso Sa i le itumalo o Sri Racha i sasae o Taialani, Ittisug Hanjichan, le pule o le faatoaga hemp Goldenleaf Hemp, na faia lana aoaoga lona lima mo le aufaipisinisi e 40, faifaatoaga ma tagata litaea. ofuina ma tausia laau mo fua lelei.
O se tasi o i latou na auai o Chanadech Sonboon e 18 tausaga, lea na fai mai na otegia o ia e ona matua i lona taumafai e toto faalilolilo laau mariuana.
Fai mai a ia, ua sui le mafaufau o lona tama ma ua vaai nei i le mariuana o se fualaau faasaina, ae le o se mea e faatautala ai.


Taimi meli: Iuni-22-2022