• 100276-RXctbx

I'e Puta / ato e le'i lalagaina - Le Aisea ma le Auala!

E tusa ma le 20 tausaga talu ai, na faʻaalia ai e Superoots le Airpot fou i le maketi o fugalaau.I lena taimi, sa fa'agesegese le mitiia ma sa fa'atumauina lava i fale fa'ato'aga ma isi vaega fa'apisinisi.I le aluga o taimi, e ui i lea, o mea ofoofogia o le "teteina o aʻa" POTS na iu lava ina iloa, ma talu mai lena taimi ua faʻatupulaia pea lo latou lauiloa.

O le vavega o le teuteuina o a'a

O a'a e ta'ua i nisi taimi o le afi o laau.O i latou ia o toa e le o vaaia o fualaau aina ma fua o fua.Afai e le maua e se laau le vai ma meaʻai, e le mafai ona fua mai se mea.O aʻa e maua ai mea uma e manaʻomia e le laʻau (sei vagana ai carbon dioxide).A aunoa ma se faitau aofaʻi o aʻa, e le mafai e le laau ona ausia lona malosi atoatoa i tulaga lelei poʻo fua.

I totonu o se ipu masani, o le a paʻi le aʻa i le puipui o le itu.Ona taofi lea o le tuputupu aʻe mo sina taimi puupuu, liliu i le "faʻalavelave" ma sina liliu, ma faʻataʻamilomilo faʻataʻamilomilo i luga o le puipui i totonu o le ulo.

O se fa'aoga le aoga tele lea o le avanoa ma le ala i totonu o le ulo.Na'o le initi pito i fafo na ufitia uma i a'a.O le tele o ala o faasalalauga e sili atu pe itiiti ni a'a.Ma'imau le avanoa!

O a'a uma!

I le ea teuteu POTS, o le aʻa tuputupu aʻe e matua ese lava.O aʻa e tutupu mai i lalo ole laʻau e pei o muamua, ae a paʻi i le itu o le ulo, latou te fetaiaʻi ma le ea matutu.I lenei siosiomaga matutu, e le mafai ona faʻaauau le tupu aʻe o le aʻa, o lea e le mafai ai ona tupu se isi faʻalauteleina o aʻa, e oʻo atu ai i le totoina o aʻa.

Ina ia faʻaauau pea le ola, e manaʻomia e laʻau ona suʻe se taʻiala fou e faʻateleina ai le tele o latou aʻa.O a'a ua poloka e maua mai ai se avefe'au vaila'au e ta'ua o le ethylene (se tasi o hormones autu e ono o laau).O le iai o le ethylene e fa'ailoa ai isi a'a (ma isi vaega o le la'au) e taofi le ola, lea e lua ona a'afiaga:

O le rhizome e tali atu i le faateleina o le ethylene e ala i le faʻaaogaina atoatoa o le rhizome ua uma ona tupu.E faia lenei mea e ala i le faʻateleina o le tuputupu aʻe o fuga pito i tua ma lauulu aʻa.
O le vaega o totoe o le laau e tali atu i le faateleina o le ethylene e ala i le auina atu o aʻa fou mai le faavae i itu eseese.
O le manatu o le teuteuina o aʻa e manaia.O se ulo e taofia ai le faʻaauau pea o le tuputupu aʻe o aʻa o lona uiga o le a maua e le laau le tele ma sili atu le tele o aʻa, fula o aʻa o loʻo i ai ma faʻamalosia le gaosiga o lauulu, o lona uiga o le aganuu atoa i totonu o le ulo e tumu i aʻa.

Faalua a'a i le ipu e tasi!

E mafai ona e mafaufauina le faʻaitiitia o le tele o le ulo i le afa ae o loʻo gaosia pea le uiga tutusa?O tupe teu i ala o faasalalauga tuputupu ae ma avanoa e matua tele lava.O le tipi a'a o le POTS e maua uma ai nei mea ma isi mea.O se avanoa sili!
Fa'a'a'a'i 'Ea Fa'a'ofu Fa'atau - e sili ona taugofie mo a'a
E fai si ese le galue o apa ie, ae tutusa le aafiaga.A latalata le pito o le a'a i le puipui o le ulo ie, e matua pa'ū le maualuga o le vai.

Le fegalegaleai o ie POTS

O se ulo ie lelei e mafai ona faʻaaogaina i le tele o taimi ma sina gauai.E faigofie le felauaiga o ie POTS -- e matua mama, mafolafola-gaugau ma e mana'omia sina avanoa.E faigofie foi ona teuina pe a le faʻaaogaina mo le mafuaʻaga lava e tasi!


Taimi meli: Me-05-2022