• 100276-RXctbx

E to'a 3 le au talosaga a le Royal Oak e maua le laisene cannabis e ui lava i le fa'atama'i

ROYAL OAK - Na faʻamaonia e le au ofisa laisene faʻapitoa mo pisinisi faʻatau cannabis e tolu i se fonotaga e lima itula na tumau seia oʻo i le amataga o le Aso Lua, e ui lava i faʻasalaga faʻasaga i le taulaga, faʻalavelave faʻalapotopotoga ma fesili e uiga i le faiga filifiliga.
Gatsby Cannabis i Meijer Drive, Royal Treatment i East Harrison ma Best Lyfe i Woodward na laiseneina i le po o le Aso Gafua.
I luma o le palota a le komiti, na faʻaalia e tagata o loʻo teteʻe i pemita, e aofia ai se finauga i totonu o le 88 futu o se aʻoga matata.
O le pulenuu muamua o Dennis Cowan o loʻo fai ma sui o Gatsby Cannabis, o loʻo sailia se pemita faʻapitoa mo se fale gaogao i luga o le Meijer Drive e atiaʻe, gaosia ma faʻagaoioia se fale faʻatau. taofi ona o se feteenaiga o aia. A o taʻu atu i komesina e mafai ona latou lafoaia nisi o tulafono a le aai i la latou pule faitalia, na palota le Komesina o Melanie Massey e tetee i le talosaga a Gatsby, ma fai mai ua le fiafia o ia i le faaitiitia o sone pa puipui aoga mai le 1,000 futu i lalo ifo o le 100 futu.
Na viia e Komesina le talosaga atoa a Gatsby, ma taʻua ai o se faataitaiga mo isi tagata talosaga o lo o faia pisinisi ma le taulaga. .
E oʻo mai talu ai nei, o le Gatsby project na teteʻe e le Oakland School, o le aoga tulagalua itumalo o loʻo faʻatautaia se aʻoga fefaʻatauaʻiga 88 futu le mamao. e ala mai ia Cowan, o le a'oga fefa'ataua'iga ose fale e le'i lelei le tulaga o lo'o i totonu o se nofoaga tau alamanuia ma o lea e le agavaa ai mo lenei iloiloga pa'u.
O le sa avea muamua ma komesina o le aai James Russo, e fai ma sui o le Royal Treatment, na maua le maliega autasi mo le talosaga a le kamupani e fausia se fale gaosi cannabis i le East Harrison Industrial Estate, lea e tuaoi ma le fale nofoia. o le a faʻaleleia nofoaga e nonofo ai lata ane. Na ia taʻua o le a sili atu ona taliaina nai lo isi pisinisi e mafai ona faʻatuina faaletulafono faleoloa i le nofoaga, "e pei o se fale fasi manu."
Michael Thompson, peresitene o le Lawson Park Homeowners Association lata ane, fai mai o ana taumafaiga ma isi e faia se faamasinoga faalauaitele a o lei faia se palota i le pemita ua teena. Royal Treatment i East Harrison ma tuʻuina atu 15 aso e atiaʻe ai se fuafuaga mo le fuafuaga.
Ina ua maeʻa ona fautuaina e le komiti o fuafuaga le faʻatagaina o togafitiga a le tupu, na taʻua ai e Thompson ua oʻo i le taimi e tuʻuina atu ai suiga i auala e vavae ese ai le nuʻu mai le falemaʻi ua fuafuaina ma faʻateleina feoaiga.
"Matou te leʻi talitonu e mafai ona matou teena lenei poloketi ma o lea ua agai atu i se mafaufauga faʻafefe ma fofo," o le tala lea a le tusiata o Thompson i le Detroit News i luma o le fonotaga.
O nisi o sui o le vaega o tagata e ona fale na o mai i le po o le Aso Gafua e faailoa atu popolega e uiga i le faateleina o feoaiga. Fai mai Rasor Royal Treatment o le a galulue faatasi ma le aai e foia faafitauli tau femalagaaiga a tagata.
O Edward Mamou, le pule o le Rasor ma le Royal Treatment, na fai mai o le a tuʻu ese e le kamupani le $ 10,000 i le tausaga mo fesoasoani a le Royal Oak.
O Michael Kessler na fa'atūina se pisinisi micro-marijuana i se pisinisi fa'ama'i ma fale'aiga e 14 maila i saute o le itu i sisifo o Woodward.
Fai mai Kessler o le a faʻatagaina le laʻau e faʻatupu 150 laau ma gaosia ma afifiina mo le faʻatau atu i luga o le saite. Sa auai Kessler i gaioiga faʻapena tutusa i Detroit, Bay City ma Saginaw talu mai le 2015.
Ron Arnold, o loʻo nofo i le eria o Lawson Park, fai mai o le falemaʻi togafitiga a le tupu o le a taʻitaʻia ai le faʻateleina o le "selau o tagata taʻavale i le aso" ma o le a aʻafia ai le saogalemu o tagata savavali, le mafai e le au afi afi ona ulufale atu i le alalafaga ma le "savali" o le aai o.
"Ou te le manaʻo e fai se pisinisi e latalata ia te aʻu," o lana tala lea. "Pe o McDonald's poʻo mariuana."
"O loʻo i totonu o se nofoaga faʻapisinisi o le taulaga, e leai ni tagata nofoia i tafatafa, e le tatau ona i ai ni faʻafitauli tau taavale iina," o lana tala lea.
O nisi o le 32 na talosaga na failaina tagi, ma finau e le amanaiaina ma le loto i ai mo se iloiloga. Na finau le tagata talosaga e faapea o sui filifilia na maua le tulaga sili ona lelei mai le komiti ona o faiga faaupufai. o Lume Cannabis Co., ua le amanaiaina, o le tala lea.
"Lume Cannabis Co. o le kamupani taʻutaʻu taʻutaʻua a le setete ma se faʻamaumauga faʻamaonia o le tuʻuina atu o tagata mamaʻi ma tagata faʻatau Michigan i le maualuga, saogalemu ma faʻataʻitaʻiina le cannabis i tau taugofie," o le tala lea a le loia o Attitude Wellness Kevin Blair.
“O Lumen e galulue faatasi ma le silia ma le 30 nuu i le lotoifale, tetele ma laiti, e fausia ai galuega, tupe teufaafaigaluega ma avanoa i Michigan,” o le tala lea a Blair.” O le mafuaaga lena ua matou matua le fiafia ai i le faiga faalilolilo ma le sese a le Royal Oak, lea e foliga mai e tuu ai faiga faaupufai. ma sootaga patino i le poto masani ma taunuuga.”
Brian Etzel, o se loia e fai ma sui o Birmingham-based Quality Roots e leʻi filifilia, fai mai "ina ia totogi mo le leai o se poto masani ma agavaa, Gatsby ma le Royal Treatment na faafaigaluegaina se tasi sa avea muamua ma sui - o le sa avea muamua ma Mayor Dennis Cowan ma sa avea muamua ma Komesina o le Aai o James. Russo - e fai ma o latou sui ma faufautua e faʻamalosia tagata ofisa o le taulaga.
Na te’ena e le fa’amasino o le Oakland Circuit Court le talosaga mo se fa’atonuga le tumau fa’asaga i le taulaga, peita’i o lo’o fa’atali pea le tagi.
O le au fa'atupu a'ai, e pei o le Royal Oak Accountability and Accountability (ROAR) vaega, e talitonu e ono fa'aa'afiaina le au ofisa e Cowan ma Rasor.
Pulenuu Michael Fournier ma le Komesina Sinia Sharlan Douglas o sui o le City Planning Commission ma le City Council.
Na maua uma e le toalua le lagolago mai ia Cowan poʻo Rasor, e aofia ai saofaga faʻapolopolo, faʻamaoniga ma faʻaputuga tupe.


Taimi meli: Apr-27-2022