• 100276-RXctbx

I'e Ufu – Le Aisea ma le Auala!

taga tupu aoga

O Mea ofoofogia o le Teuga o A'a

O a'a e ta'ua i nisi taimi o le afi o se laau.O i latou ia o toa e le o vaaia o fualaau aina ma fugalaau.E leai se mea e mafai ona gaosia e le laau pe a le mafai ona maua le vai ma meaʻai.O le a'a-mass e maua ai mea uma (sei vagana ai Carbon Dioxide) e mana'omia e le laau.A aunoa ma se a'a-mass talafeagai, o le a le mafai e le laau ona ausia lona gafatia atoatoa i tulaga o le lelei poʻo le fua.Faatasi ai ma se fagu laau masani, o le a'a-tupu e pa i le itu-puipui.Ona taofi lea o le tuputupu ae puupuu ona faasolosolo atu lea i le "faalavelave" e ala i le liliu teisi ona taamilomilo solo ma faʻataʻamilomilo mau i totonu o le puipui i tafatafa o le ulo.

O se fa'aoga le aoga tele lea o le avanoa ma le ala i totonu o le ulo.E na'o le senitimita pito i fafo pe sili atu e matua nofoia e a'a.O le tele o le tuputupu a'e o lo'o tumau pea pe itiiti ifo ni a'a.Ma'imau le avanoa - e moni lava!

O mea uma e uiga i Roots!

I totonu o se fagu ea, o le tuputupu aʻe o aʻa e matua ese lava.O a'a e tutupu a'e mai le pito i lalo o le la'au e pei o le taimi muamua, ae a taia le itu o le ulo, latou te fetaia'i ma le ea mamago.O le a'a e le mafai ona fa'aauau pea ona tupu i totonu o lenei si'osi'omaga mago o lea e le mafai ai ona tupu atili le fa'aumi o a'a, lea e o'o atu ai i le li'o o a'a.

Ina ia mafai ona faʻaauau pea ona tupu, e manaʻomia e le laʻau ona sailia se fuafuaga fou e faʻateleina ai le tele o lona aʻa-mass.O le pito o le a'a ua fa'alavelaveina e maua mai ai se avefeau vaila'au e ta'ua o le ethylene (o se tasi lea o ituaiga autu e 6 o le hormone laau).O le i ai o le ethylene e faʻaalia i le vaega o totoe o le aʻa (faʻapea foʻi ma le isi vaega o le laau) e le mafai ona tupu aʻe ma e 2 aʻafiaga autu:

O le a'a e tali atu i le faateleina o le ethylene e ala i le faia o le tele o le a'a ua uma ona tupu.E faia lenei mea e ala i le mafiafia ma faʻateleina le gaosiga o lala-tala ma aʻa-lauulu e sau mai ai.
O le vaega o totoe o le laau e tali atu i le faateleina o le ethylene e ala i le auina atu o aʻa fou i itu eseese mai lona faavae.

O le manatu o le tipi a'a e manaia.O se ulo e mafai ona taofia ai aʻa mai le faʻaauau pea ona faʻalauteleina o lona uiga o le a tuʻuina atu e le laau le tele ma le tele o aʻa autu, fula aʻa o loʻo i ai nei, ma faʻamalosia le gaosiga o aʻa-lauulu o lona uiga o le aʻa atoa i totonu o le ulo. e tumu i a'a.

ipu ie

Faalua ia A'a i le Lapo'a Tusa e Tusa!

E mafai ona e mafaufauina le mafai ona faʻaititia le tele o le ulo i le afa, ae e mafai lava ona maua fua tutusa o se uiga tutusa?O tupe teu i le tuputupu ae-medium ma avanoa e tele.O ipu e teu a'a e ofoina atu nei mea uma ma isi mea.O se avanoa matagofie!

O le Superoots Air-Pots o ni ipu la'au muamua na mafai ai e le au faifa'ato'aga ona fa'aogaina le malosi o le tipi a'a.Talu mai lena taimi ua kopiina le manatu i auala eseese eseese.O lomiga taugofie na gaosia ma, talu ai nei lava, o se fofo sili ona taugofie na faʻalauiloaina i le tulaga o ipu ie.

Ea Pruner Fabric Fab - Teteina A'a e Tamaoaiga

E ese teisi le galue o ulo ie ae tutusa le aafiaga.A o'o le pito o le a'a i totonu o le puipui o se ulo ie, o le maualuga o le susu e alu i lalo.E pei o le Superoots Air-Pots, e le mafai ona faʻaauau le tupu aʻe o le aʻa ma faʻataʻamilo i le itu-puipui o le ulo ona e mago tele.O se taunuuga, o le faagasologa o le gaosiga o le ethylene e amata ma o le a'a o le laau e mulimuli i le faagasologa o loʻo faʻamatalaina i luga.Ua mafiafia le a'a, e tele atu a'a i le itu e maua mai ai e le laau, ma o a'a lava latou e fua mai ai le tele ma le tele o le itu.

E mafai ona fa'aaoga fa'afia se ulo ie lelei pe a fai na'o sina fa'aeteete. E faigata ona fa'afaigofie le felauaiga o ulo ie - e matua'i mama ma gaugau mafolafola e mana'omia sina avanoa.Mo mafuaʻaga lava e tasi, e matua faigofie lava ona teuina pe a le faʻaaogaina foi!

Ato tupu


Taimi meli: Mati-04-2022